۲۰ روش برای پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

ساخت وبلاگ

۲۰ روش برای پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

  • ۲۰ روش برای پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    آیا ظرفیت هارد دیسک یا SSD شما پر شده است؟ آیا به دنبال راهی برای افزایش ظرفیت درایو‌های کامپیوتر خود هستید؟ شما تنها با کمی تلاش می‌توانید چندین گیگابایت فایل اضافی را از کامپیوتر خود پاک کنید. در این آموزش، درباره همه راه‌های ممکن برای پاکسازی فایلهای اضافی و افزایش ظرفیت درایوها در ویندوز ۱۰ صحبت خواهیم کرد.

    در ادامه ۲۰ روش برای حذف فایلهای اضافی در ویندوز ۱۰ تهیه شده است. این لیست ترتیب مشخصی ندارد و شما از هر روش که خواستید می‌توانید استفاده کنید.

    روش ۱

    پاک کردن اپ‌ها و برنامه‌های بی‌استفاده

    شما حتماً از این شیوه مطلع هستید و احتمالا تا الآن هم بارها از این روش استفاده کرده‌اید. اگر تا بحال از این روش استفاده نکرده‌اید، همین الآن نرم‌افزارها و اپ‌هایی را که لازم ندارید پاک کنید تا ظرفیت خالی درایوهای شما افزایش پیدا کند. برخی از نرم‌افزارها حتی تا چندین گیگابایت از فضای درایوها را مصرف می‌کنند.

    شما با رفتن به قسمت  Settings app > Apps > Apps & features می‌توانید میزان فضای مصرف شده توسط هر اپ و نرم‌افزار را مشاهده کنید. شما همچنین می‌توانید اپ‌ها و نرم افزارها را مستقیما از داخل همین صفحه پاک کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    همچنین شما می‌توانید اپ‌های عمومی و اختصاصی ویندوز را نیز برای افزایش ظرفیت درایوها پاک کنید. برای این کار لطفاً به آموزش پاک کردن اپ‌های پیش‌فرض در ویندوز ۱۰ مراجعه کنید.

    روش ۲

    غیرفعال کردن Hibeation برای افزایش ظرفیت خالی درایو

    اگر از قابلیت Hibeatioan استفاده نمی‌کنید، یا اینکه نمی‌دانید این قابلیت چه کاربردی دارد می‌توانید اقدام به غیر فعال کردن آن کنید.

    هنگامی که قابلیت Hibeation در کامپیوتر شما فعال باشد، بر روی درایوی که سیستم عامل نصب شده است فایلی به نام hyberfil.sys ایجاد می‌شود که تقریبا هم اندازه با حجم رم نصب شده در کامپیوتر شما است. برای مثال اگر رم نصب شده در کامپیوتر شما ۸ گیگابایت باشد، فایل hiberfil.sys هم تقریبا ۷ گیگابایت از فضای درایو را اشغال می‌کند.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    به یاد داشته باشید که قابلیت Hibeation به صورت پیش‌فرض در ویندوز ۱۰ فعال است، اما در منوی استارت نمایش داده نمی‌شود. بنابراین اگر از این قابلیت استفاده نمی‌کنید، پیشنهاد میشود آن را غیر فعال کنید.

    برای غیر فعال کردن این قابلیت لطفا به آموزش غیر فعال کردن Hibeation مراجعه کنید.

    روش ۳

    غیرفعال کردن یا پاک کردن System Restore Points

    قابلیت System Restore points یا نقاط بازگردانی هنگامی کاربرد دارد که شما برای برطرف کردن مشکلات ویندوز، تصمیم به بازگردانی ویندوز به تاریخی در گذشته می‌کنید. بسته به تعداد نقاط بازگردانی ساخته شده و حجم اختصاص داده شده به این قابلیت، ممکن است تا چندین گیگابایت از فضای درایوها را اشغال کرده باشد. ذکر این نکته هم لازم است که غیرفعال کردن قابلیت System Restore Points اصلا توصیه نمی‌شود، مخصوصا اگر از آن زیاد استفاده می‌کنید و با آن آشنایی کامل دارید.

    اگر نمی‌خواهید این قابلیت را غیرفعال کنید، می‌توانید همه نقاط بازگردانی به غیر از آخرین‌ها را نیز پاک کنید. همچنین راه‌هایی برای پاک کردن نقاط بازگردانی به صورت تک تک نیز وجود دارد.

    همچنین می‌توانید با کاهش حجم اختصاص داده شده به قابلیت Restore points، ظرفیت درایوها را نیز بیشتر کنید.

    شیوه غیر فعال کردن System Restore Points:

    ۱. در فیلد جستجوی منوی استارت یا تسکبار عبارت sysdm.cpl را تایپ کنید و کلید اینتر را فشار دهید.

    ۲. وارد تب System Protection شوید. در قسمت Protection Settings، یک درایو را انتخاب کرده و بر روی دکمه Configure کلیک کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    ۳. در پنجره باز شده گزینه Disable system protection را انتخاب کنید و بر روی دکمه Apply کلیک کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    مراحل ۲و ۳ را برای همه درایوها تکرار کنید تا قابلیت Restore Points برای همه درایوها غیرفعال شده و با این روش ظرفیت درایوهای شما افزایش پیدا کند.

    روش ۴

    خالی کردن سطل بازیافت (Recycle Bin)

    احتمالا می‌دانید که هنگامی که فایلی را پاک می‌کنید ابتدا آن فایل وارد Recycle Bin می‌شود و تا زمانیکه آن فایل داخل Recycle Bin باشد، باعث اشغال ظرفیت درایوها می‌شود. شما می‌توانید حجم اختصاص داده شده به Recycle Bin را نیز کم کنید و همینطور همه فایلها را در آن پاک کنید تا ظرفیت خالی درایوها افزایش پیدا کند. برای تغییر ظرفیت اختصاص داده شده به Recycle Bin، کافیست بر روی آن راست کلیک کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید و در پنجره باز شده با تغییر عدد Custom size، میزان فضای اختصاص داده شده به Recyle Bin را کم یا زیاد کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    اگر اغلب اوقات فایلهای خود را با فشردن کلیدهای Shift+Del به صورت دائمی پاک می‌کنید، می‌توانید در پنجره Properties، با انتخاب گزینه Remove file permanently، فایلها را بدون رفتن به Recycle Bin به صورت دائمی پاک کنید.

    همچنین می‌توانید فایلهای داخل Recycle bin را بعد از ۳۰ روز به صورت اتوماتیک پاک کنید، به این شکل:

    ۱. اپ Settings را باز کنید و وارد قسمت System > Storage شوید.

    ۲. بر روی لینک Change how we free up space کلیک کنید.

    ۳. و در آخر، گزینه Delete files that have been in the recycle bin for over 30 days را فعال کنید تا فایلهای داخل سطل بازیافت به صورت اتوماتیک بعد از گذشت ۳۰ روز پاک شوند.

    روش ۵

    پاک کردن درایورهای قدیمی

    همانند ورژن‌های قدیمی نرم‌افزارها، ورژن‌های قدیمی درایورها نیز باعث مصرف فضای هارد یا SSD می‌شوند. در ویندوز ۱۰ به آسانی می‌توان درایور‌های قدیمی را پاک کرد. برای این کار لطفا به آموزش پاک کردن درایورهای قدیمی در ویندوز ۱۰ مراجعه کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    روش ۶

    پاک کردن نسخه‌ قبلی ویندوز (فولدر Windows.old)

    اگر شما ویندوز خود را از ۷ یا ۸ یا ۸.۱ به ویندوز ۱۰ ارتقا داده‌اید، یا اینکه ویندوز ۱۰ خود را به ورژن بالاتری آپدیت کرده‌ باشید، به احتمال زیاد در ریشه درایوی که ویندوز نصب شده است فولدری به نام Windows.old را مشاهده خواهید کرد.

    فولدر Windows.old، شامل نسخه‌های ویندوز قبلی شما است و ظرفیت آن حداقل ۱۰ گیگابایت و حتی در بعضی موارد خیلی بیشتر از این هم می‌باشد. اگر شما مطمئن هستید که نیازی به نسخه‌های قبلی ویندوز خود ندارید، می‌توانید فولدر Windows.old را پاک کنید تا فضای خالی قابل ملاحظه‌ای از درایو شما آزاد شود.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    برای این‌کار لطفا به آموزش پاک کردن فولدر Windows.old مراجعه کنید.

    روش ۷

    پاک کردن فولدرهای $Windows.~BT و $Windows.~WS

    فولدرهای $Windows.~BT و $Windows.~WS هم موقعی ساخته می‌شوند که شما ویندوز ۱۰ خود را به یک ورژن بالاتر آپدیت کرده باشید. شما با پاک کردن این فولدرها هم چندین گیکابایت فضای خالی به درایو خود اضافه خواهید کرد.

    برای پاک کردن این فولدرها لطفا به آموزش پاک کردن فولدرهای $Windows.~BT و $Windows.~WS مراجعه کنید.

    روش ۸

    پاک کردن فایلهای دانلود شده در فولدر Downloads

    در تنظیمات پیش‌فرض ویندوز، همه فایلهایی که دانلود می‌شوند در فولدر Downloads در درایوی که ویندوز نصب شده است، وجود دارند. شما ممکن است ده‌ها نرم‌افزار دانلود کرده باشید و به برخی از آنها هم نیازی نداشته باشید. بنابراین با پاک کردن فایلها و برنامه‌های بی‌استفاده می‌توانید چندین مگابایت و حتی شاید چندین گیگابایت از فضای مصرف شده توسط این فایلها را آزاد کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    روش ۹

    پاک کردن فایلهای موقتی

    پاک کردن فایلهای موقتی نیز کار بسیار آسانی است. برای این کار لطفا به آموزش پاک کردن فایل‌های موقتی در ویندوز ۱۰ مراجعه کنید.

    روش ۱۰

    پاک کردن کش آپدیت‌های ویندوز

    شما ممکن است با پاک کردن کش آپدیت‌های ویندوز نیز بتوانید فضای خالی مفیدی را آزاد کنید. کش آپدیت ویندوز فولدری است که همه آپدیت‌های دانلود شده و آپدیت‌های خراب در آن به صورت موقتی نگه‌داری می‌شوند.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    برای این کار لطفا به آموزش پاک کردن کش آپدیت‌ها در ویندوز ۱۰ مراجعه کنید.

    روش ۱۱

    پاک کردن اکانت‌های کاربری بی‌استفاده

    معمولا یک اکانت کاربری جدید فضای کمی از درایوها را اشغال می‌کند. اما بعد از نصب نرم‌افزارها و اضافه کردن فایلهای جدید، یک اکانت کاربری ممکن است از چند مگابایت تا چندین گیگابایت از فضای درایو را مصرف کند.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    در کل اگر شما یک اکانت کاربری در کامپیوتر خود دارید که بی‌استفاده است، می‌توانید آن را پاک کنید، حتی اگر تنها چند مگابایت را مصرف کرده باشد. شما همیشه هم می‌توانید یک اکانت کاربری جدید بسازید و از این بابت مشکلی نخواهید داشت. برای پاک کردن اکانت کاربری وارد قسمت Settings app > Accounts > Family & other people شوید. اکانت کاربری را انتخاب کرده و بر روی دکمه Remove کلیک کنید.

    روش ۱‍۲

    فشرده‌سازی درایوها با شیوه NTFS

    فشرده‌سازی درایو‌ها با استفاده از روش NTFS زیاد توصیه نمی‌شود، چونکه باعث کم شدن سرعت کامپیوتر می‌شود. اما به هر حال اگر با محدودیت ظرفیت درایو‌ها مواجه هستید، از این شیوه هم می‌توانید استفاده کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    برای استفاده از این شیوه به آموزش فشرده‌سازی درایوها با شیوه NTFS روش دوم مراجعه کنید.

    روش ۱۳

    فشرده سازی فایلها و فولدرهای مربوط به ویندوز ۱۰

    قابلیت جدیدی به نام Compact OS به ویندوز ۱۰ اضافه شده است که با استفاده از آن می‌توان تنها فایلها و فولدرهای مربوط به سیستم عامل ویندوز ۱۰ را فشرده کرد. خوبی این روش این است که باعث کاهش سرعت سیستم نمی‌شود.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    برای استفاده از این شیوه لطفا به آموزش فشرده سازی فایلها و فولدرهای مربوط به ویندوز ۱۰ روش اول مراجعه کنید.

    روش ۱۴

    فشرده سازی بازیها و نرم‌افزارها بدون افت سرعت با نرم‌افزار CompactGUI

    با استفاده از نرم‌افزار CompactGUI می‌توان فولدرهای مربوط به یک بازی یا نرم‌افزار را بدون کاهش سرعت، فشرده کرد. علاوه بر بازیها و نرم‌افزارها با ابزار کمکی CompactGUI می‌توانید هر فولدری را در ویندوز فشرده‌ کنید.

    افزایش ظرفیت درایوها در ویندوز ۱۰

    برای این کار لطفا به آموزش فشرده سازی بازیها و نرم‌افزارها با ابزار CompactGUI مراجعه کنید.

    روش ۱۵

    پیدا کردن فایلهای حجیم و پاک کردن آنها (در صورت بی استفاده بودن)

    پیدا کردن فایلهای حجیم نیز در ویندوز ۱۰ کار بسیار آسانی است. با استفاده از قابلیت جستجوی موجود در ویندوز ۱۰ می‌توانید فایلهای حجیم و حتی کم حجم را نیز به آسانی پیدا کنید و در صورت نیاز نداشتن به این فایلها، آنها را پاک کنید. برای این کار لطفا به آموزش پیدا کردن فایلهای حجیم در ویندوز ۱۰ مراجعه کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    روش ۱۶

    پاک کردن فایلهای Delivery Optimization

    Delivery Optimization Files نیز فایلهایی هستند که قبلا به درون کامپیوتر شما دانلود شده‌اند. شما می‌توانید این فایلها را نیز پاک کنید تا ظرفیت خالی هارد دیسک یا SSD شما افزایش یابد. برای پاک کردن این فایلها به این شیوه باید عمل کنید:

    ۱. This PC را باز کنید. بر روی درایوی که ویندوز نصب شده است راست کلیک کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید.

    ۲. بر روی دکمه Disk Cleanup کلیک کنید.

    ۳. هنگامی که نتایج را دیدید، تیک گزینه Delivery optimization files را انتخاب کنید و بر روی دکمه OK کلیک کنید تا این فایلها پاک شوند.

    افزایش ظرفیت درایوها در کامپیوتر

    روش ۱۷

    پاک کردن فایلهای موقتی استفاده شده توسط اپ‌ها

    فایلهای موقتی که اپ‌ها استفاده می‌کنند نیز گاهی اوقات به چندین گیگابایت می‌رسد. برای پاک کردن این فایلها نیز به این شکل عمل کنید:

    ۱. اپ Settings را باز کنید و وارد قسمت System > Storage شوید.

    ۲. بر روی لینک Change how we free up space کلیک کنید.

    ۳. گزینه Delete temporary files that my apps are not using را انتخاب کنید.

    پاک کردن فایل‌های اضافی در ویندوز ۱۰

    ابتدا مطمئن شوید که گزینه‌های دیگر انتخاب نشده باشند و سپس بر روی دکمه Clean now کلیک کنید. بعد از چند ثانیه خواهید دید که چه مقدار فضای اضافی با پاک کردن فایلهای موقتی اپ‌ها آزاد شده است.

    روش ۱۸

    پاک کردن فایلها و فولدرهای مشابه

    پیدا کردن فایلهای مشابه یا Duplicate Files در ویندوز کار زیاد آسانی نیست، اما نرم‌افزارهایی وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توان فایلها و فولدرهای مشابه را پیدا و پاک کرد. یکی از نرم‌افزارهای محبوب برای این کار dupeGuru است که با استفاده از آن می‌توانید فایلهای مشابه را پیدا کرده و پاک کنید.

    روش ۱۹

    پاک کردن تاریخچه فعالیت‌ها در ویندوز ۱۰

    ویندوز ۱۰ اطلاعات بسیار زیادی را برای ارائه سرویس‌های بهتر به کاربران جمع‌آوری می‌کند. برای مثال اگر کورتانا فعال باشد و تاریخچه وبگردی در مرورگر اج هم فعال باشد، در اینصورت تاریخچه وبگردی مرورگر اج هم در کامپیوتر شما و هم در فضای ابری ذخیره خواهد شد. همچنین موقعیت مکانی شما، جستجو‌های صوتی و اطلاعات وبگردی شما توسط مرورگر اج، هم در کامپیوتر شما و هم در فضای ابری ذخیره می‌شوند. شما با پاک کردن این اطلاعات هم می‌توانید به فضای خالی درایوهای خود نیز اضافه کنید و هم تاریخچه فعالیت‌های خود را پاک کنید. برای این کار لطفا به آموزش پاک کردن تاریخچه فعالیت‌ها در ویندوز ۱۰ مراجعه کنید.

    روش ۲۰

    انتقال فایلها به درایو اکسترنال

    یکی دیگر از کارهایی که برای افزایش فضای خالی در درایوهای خود می‌توانید انجام دهید انتقال عکسها و ویدیوها و بقیه فایلهای حجیم به یک درایو اکسترنال یا یک فضای ابری مانند وان درایو است.

    و درآخر اینکه برای پاک کردن فایلهای اضافی و افزایش فضای خالی در کامپیوتر خود می‌توانید از ابزارهایی مانند CCleaner نیز استفاده کنید.

براي توضيحات بيشتر و دانلود کليک کنيد.

download (1)

 

آسمان...
ما را در سایت آسمان دنبال می کنید

برچسب : ۲۰,روش,برای,پاک,کردن,فایل‌های,اضافی,در,ویندوز,۱۰,ویندوز مگ, نویسنده : kavoosifar ketabb بازدید : 324 تاريخ : يکشنبه 3 تير 1397 ساعت: 17:50

لینک دوستان

خبرنامه